Виявлено факт незаконного знесення зелених насаджень у селі Красне Батуринської громади Ніжинського району

Під час проведення спільних заходів, спрямованих на запобігання та виявлення адміністративних правопорушень щодо дотримання природоохоронного законодавства, державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області та працівниками Ніжинського районного управління поліції, затримано мешканця села Красне Батуринської громади Ніжинського району Чернігівської області.

Громадянин самовільно спиляв чотири сироростучі сосни в хуторі Карпенків Краснянського старостинського округу Батуринської громади, діаметром стовбурів в місці зрізу до 6 см. За порушення вимог природоохоронного законодавства мешканця села Красне притягнуто до адміністративної  відповідальності. У відповідності до  статті 153 Кодексу України про адміністративні правопорушення на порушника застосовано адміністративне  стягнення – накладено штраф у сумі 204 грн.

По факту самовільного знесення зелених насаджень проведено розрахунки та буде пред’явлена претензія на відшкодування завданих збитків сумою 3 200 грн.

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області вкотре наголошує мешканцям Чернігівської області на неприпустимості самовільних рубок зелених насаджень та попереджає, що чинним законодавством за незаконну рубку передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці