Проведено робочу нараду стосовно обговорення робочих питань та механізмів розгляду звернень громадян у галузі збереження довкілля, які надходять через веб-ресурс "ЕкоЗагроза»

Сьогодні, 29.01.2024 року відбулася робоча нарада з працівниками Державної екологічної інспекції у Чернігівській області, під головуванням начальника Сергія ЖУКА, стосовно обговорення робочих питань  та механізмів розгляду звернень громадян у галузі збереження довкілля,  які надходять через веб-ресурс "ЕкоЗагроза».

Також, у форматі відкритого діалогу з державними інспекторами Екоінспекції проведено тренінг-навчання стосовно того, як користуватися застосунком «ЕкоЗагроза» та отримувати достовірну інформацію про стан довкілля в умовах збройної агресії. Під час тренінгу обговорено шляхи подальшої взаємодії державних інспекторів з громадянами та співпраці з органами місцевого самоврядування.

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області інформує:

! веб-ресурс «ЕкоЗагроза» дозволяє кожному громадянину не лише перевіряти якість повітря та рівень радіаційного забруднення, але й повідомляти про екологічні правопорушення. Важливо спільно діяти – виявляти, фіксувати події і передавати їх на розгляд через застосунок «ЕкоЗагроза». Зібрані дані використовуються державними інспекторами для розрахунку екологічних збитків внаслідок агресії, а також для ефективного усунення їх наслідків та стягнення винних, включаючи рф.

«ЕкоЗагроза» стимулює громадську активність стосовно виявлення екологічних проблем, сприяючи активній громадській участі у вирішенні екологічних катастроф, спричинених збройною агресією рф.












ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці