Чернігівщина: розраховано мільярдні збитки, завдані довкіллю ворожими діями окупантів

      Державна екологічна інспекція у Чернігівській області продовжує фіксувати злочини проти довкілля. Наразі в полі зору лісовий фонд Чернігівщини.

       Так, лише на наприкінці березня 2022 року в наслідок авіаційних бомбардувань та ракетних обстрілів лісогосподарських ділянок Державного підприємства «Чернігівський військовий лісгосп» було пошкоджено більше 400 га лісу, а пожежі спричинили неорганізований викид забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

        Це ганебний злочин проти довкілля, оскільки було винищено не лише зелене багатство нашої планети. Вогонь забрав чимало життів маленьких істот – тварин, птахів, комах, залишивши по собі згарище і попіл. А ще вирви від снарядів на землі та отруєні чорноземи.

      По даному факту спеціалістами Державної екологічної інспекції у Чернігівській області було проведено розрахунок збитків, завданих довкіллю на підставі Методики розрахунку неорганізованих викидів забруднюючих речовин або суміші таких речовин в атмосферне повітря внаслідок надзвичайних ситуацій та/або під час воєнного стану та визначення розмірів завданої шкоди.

         Розмір шкоди, завданої злочинними діями окупантів, склав 3 мільярди 408 мільйонів 526 тисяч грн.

       Тепер офіційні розрахунки будуть надані правоохоронним органам для формування матеріалів справ, представництва інтересів в судах і примусового відшкодування шкоди, спричиненої збройною агресією росіян.

          Ворог не уникне відповідальності!





ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці