ПІДСУМКИ ОПЕРАЦІЇ «НОВОРІЧНА ЯЛИНКА 2020»

Державною екологічною інспекцією у Чернігівській області спільно з громадськими інспекторами проведено заходи державного нагляду (контролю) щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства при заготівлі та реалізації новорічних ялинок (сосен). В передноворічний період у м.Чернігові реалізація новорічних ялинок ( сосен)  здійснювалась на тимчасових майданчиках з продажу новорічних ялинок, визначених рішенням виконкому Чернігівської міської ради №487 від 03.12.2019 року.

Станом на 09 січня 2020 року Інспекцією виявлено три факти реалізації новорічних ялинок без документів, що підтверджують законність їх придбання. На порушників складено адмінматеріали, які направлено на розгляд до місцевих судів. За порушення правил заготівлі та вивезення дерев породи сосна одну фізичну особу притягнуто до адмінвідповідальності у вигляді штрафу. Також  виявлено 4 факти проведення незаконних рубок новорічної ялинки (сосни). Шкода, завдана незаконними рубками, становить 374 тисяч гривень.

За скоєння незаконних рубок двох осіб притягнуто до адмінвідповідальності та пред’явлено претензії, для відшкодування заподіяних збитків. Матеріали щодо незаконних рубок невстановленими  особами передані до правоохоронних органів.

Згідно матеріалів наданих Новгород – Сіверським ВП ГУНП у Чернігівській області щодо незаконної рубки новорічних  сосен Інспекцією обчислено розмір шкоди, яка становить 233 тис. гривень. По даному факту порушено кримінальне провадження.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці