ВИЯВЛЕНО НЕЗАКОННУ РУБКУ ДЕРЕВ

Державною екологічною інспекцією у Чернігівській області Під час здійснення заходів державного нагляду (контролю) виявлено порушення природоохоронного законодавства, а саме: 03 січня 2020 року виявлено рубку дерев у кількості біля 2 тисяч породи вільха чорна та акації білої в прибережній захисній смузі річки Руда, неподалік с. Кошівка на землях комунальної власності  Новобілоуської сільської ради Чернігівського району та області.

Вирубка дерев проводилась протягом літньо-зимового періоду 2019 року, на місці рубки знаходяться в основному окучені порубкові рештки (гілля та вершини дерев), заготовлена деревина з місця рубки вивезена автомобільним транспортом у невстановленому напрямку. Осіб, причетних до проведення незаконної рубки дерев та вивезення деревини встановити не вдалося.

За інформацією голови Новобілоуської сільської ради ніяких дозвільних документів на проведення даної вирубки дерев сільська рада не видавала.

Проведення вирубки вказаних ростучих дерев породи вільха чорна та акація біла без спеціального дозволу, що є порушенням ст. 10 ЗУ «Про рослинний світ»

Шкода заподіяна навколишньому природньому середовищу внаслідок незаконної рубки дерев становить понад 2,4 мільйони гривень.

Оформлено відповідні матеріали, копії яких разом із заявою про вчинення злочину направлено до правоохоронних органів, з метою встановлення осіб порушників та притягнення їх до відповідальності.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці