По факту виявлення ДНК-вірусу африканської чуми свиней

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області повідомляє, що 17.01.2020 року згідно  результатів дослідження патологічного матеріалу, доставленого до Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, в одній пробі патологічного матеріалу, відібраного від однієї голови дикого кабана, який був відстріляний в рамках моніторингових досліджень на території мисливського угіддя ТОВ «Лисяча Нора» (Ур. «Вербник» обхід № 1 Чернігівського р-ну) виявлено ДНК-вірус африканської чуми свиней (звіт про результати дослідження № 000301 м.п.м./20 від 17.01.2020р.).

Мисливське угіддя ТОВ «Лисяча Нора» знаходиться на території Козелецького та Чернігівського районів Чернігівської області.

На сьогодні 23.01.2020, за інформацією Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області до Державної служби України з надзвичайних ситуацій направлено повідомлення про виникнення або загрозу виникнення надзвичайної ситуації та ліквідацію її наслідків по факту виявлення ДНК-вірусу африканської чуми свиней  у патологічному матеріалі.

Згідно протоколів Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії  при Чернігівській РДА від 21.01.2020 року №1 та при Козелецькій РДА від 22.01.2020 року № 2, встановлено зону захисту радіусом 5 км та зону нагляду 10 км від епізоотичного вогнища. До зони нагляду входять населені пункти Чернігівського району (17) та Козелецького району (8).

Заходи по ліквідації і недопущенню розповсюдження вірусу АЧС тривають.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці