Виявлено незаконну рубку дерев у Городнянському районі

Державною екологічною інспекцією у Чернігівській області під час здійснення заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства по Чернігівській області виявлено порушення та вжито заходи реагування.

27 січня 2020 року при комісійному обстеженні полезахисної смуги на землях Великолиственського старостинського округу Тупичівської ОТГ Чернігівської області, виявлено незаконну вирубку дерев різних порід. Комісією проведено заміри діаметрів пнів зрубаних дерев та складено польову перелікову відомість.

Встановлено, що у січні 2020 року в полезахисній смузі було вирубано    15 дерев - 6 дерев породи дуб звичайний та 9 дерев породи акація біла                      (всі дерева категорії – сироростучі), що є порушенням ст. 69 Лісового кодексу України та ст. 10 Закону України «Про рослинний світ».

Комлева частина стовбурів дуба звичайного розкряжована на відрізки, які вивезені з місця рубки автотранспортом у напрямку автодороги з твердим покриттям Куликівка-Макишин. Решта частин стовбурів дерев знаходяться на місці рубки. Найбільший діаметр пня спиляного дерева складає 66 см.

Розмір заподіяної шкоди склав – 113 тис 351 грн.

Державною екологічною інспекцією у Чернігівській області пакет документів та заява про злочин, з усіма відповідними супровідними матеріалами, направлені до Городнянського ВП Менського ВП ГУНП України у Чернігівській для встановлення осіб, причетних до цієї незаконної рубки.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці