В УРОЧИЩІ «БОРСУКІВЩИНА» НЕЗАКОННО СПИЛЯНО ДЕРЕВА

Працівниками Інспекції під час здійснення заходу державного нагляду (контролю) щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства по території Варвинського району, виявлено незаконне знесення зелених насаджень в урочищі «Борсуківщина» на території Озерянської сільської ради Варвинського району Чернігівської області.

На місці рубки знаходяться в основному пні та окучені порубкові рештки. За інформацією голови Озерянської сільської ради, ніяких дозвільних документів на проведення вирубки дерев сільська рада не видавала. Відповідні рішення та розпорядження сільською радою не приймались.

Комісійно, із залученням голови Озерянської сільської ради проведено заміри діаметрів 43 пнів незаконно зрубаних дерев та складено перелікові відомості.

Проведення вирубки вказаних ростучих дерев породи клен, дуб, берест, осика та акація біла без спеціального дозволу є порушенням ст. 69 Лісового кодексу України.

Сума шкоди, заподіяна навколишньому природньому середовищу внаслідок знесення зелених насаджень в урочищі «Борсуківщина» становить 39,109 тис. грн. По даному факту всі матеріали оформлено і передано до Прилуцького відділу поліції ГУНП в Чернігівській області для встановлення осіб і притягнення їх до відповідальності та для відшкодування збитків.



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці