Маємо чергове порушення природоохоронного законодавства!

          20 лютого поточного року в рамках проведення операції «Первоцвіт» інспекторами Державної екологічної інспекції у Чернігівській області спільно з представниками ДП «Чернігіврайагролісгосп» здійснено заходи державного нагляду (контролю) на території Чернігівського району.

           Під час перевірки виявлено незаконну рубку дерев на території природно-заповідного фонду ботанічного заказника місцевого значення «Панченкове» на землях Іванівської ОТГ, неподалік с. Красне Чернігівського району.

           Порубку дерев різних порід – дуб, ясен (сироростучих і сухостійних) здійснено невстановленими особами у 2019, 2020 роках, що є порушенням вимог статті 69 Лісового кодексу України, статей 10, 25 Закону України «Про рослинний світ» та статей 25,26 Закону України «Про природний заповідний фонд».
          На місце порушення викликано слідчо-оперативну групу Чернігівського РВП, представниками якої складено протокол огляду місця події та інші матеріали щодо виявленої незаконної вирубки дерев

         Розмір шкоди, заподіяної незаконними діями, - 69,808 тисяч гривень.

         Заяву про злочин та відповідний пакет документів передано до правоохоронних органів для встановлення причетних осіб для подальшого їх притягнення до відповідальності та відшкодування заподіяних збитків. 


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці