Незаконна рубка дерев на території ландшафтного заказника загальнодержавного значення "Замглай"

10 березня 2020 року працівниками Державної екологічної інспекції у Чернігівській області комісійно розглянуто звернення, що надійшло до Чернігівської облдержадміністрації, стосовно законності порубки дерев на території природно-заповідного об’єкту  -  ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Замглай»  Ріпкинського району.

При обстеженні вказаної території об’єкту природно-заповідного фонду України, який знаходиться в адміністративних межах Замглайської селищної ради Ріпкинського району Чернігівської області, підтверджено факт незаконної вирубки без відповідних дозвільних документів дерев  різних порід у кількості 416 шт., що є порушенням ст.ст. 25, 26 Закону України «Про природно-заповідний фонд України», ст.ст. 10, 25 Закону України «Про рослинний світ» та п. 3 Положення про ландшафтний заказник загальнодержавного значення «Замглай».

Комісійно встановлено що вирубка проводилася протягом лютого-березня 2020 року невстановленими особами. З чітко видимих слідів протекторів на землі з’ясовано, що трактором з причепом деревина вивезена з місця вирубки у напрямку смт Замглай. На місце виявлення незаконної рубки дерев було викликано слідчо-оперативну групу та складено відповідні матеріали.

Сума шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд внаслідок незаконної порубки дерев на території  ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Замглай»  Ріпкинського району, становить 420 тис. 227 грн. По даному факту заяву про злочин та всі відповідні матеріали оформлено і передано до Ріпкинського відділу поліції ВП ГУНП в Чернігівській області для встановлення осіб і притягнення їх до відповідальності та для відшкодування збитків та поінформовано прокуратуру області.

 

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці