Результати заходів державного нагляду (контролю) з 16 по 25 березня

Здійснення заходів державного нагляду (контролю) щодо дотримання громадянами вимог природоохоронного законодавства, зокрема, в частині поводження з відходами, випалювання сухої рослинності та контроль за дотриманням протипожежних заходів у лісах є профільними напрямками в роботі Інспекції.

Незважаючи на невідворотні негативні наслідки для об’єктів довкілля та власного здоров’я, які настають внаслідок порушення правил безпечного поводження з відходами та випалювання залишків рослинності на природних угіддях, пересічні громадяни продовжують ними нехтувати.

За період з 16 по 25 березня поточного року інспекторами з охорони навколишнього природного середовища області, спільно з працівниками управління ДСНС України у Чернігівській області та підрозділів національної поліції у Чернігівській області проводились заходи державного нагляду на територіях Чернігівського, Ріпкинського та Менського районів і м.Чернігова.

За їх результатами до адміністративної відповідальності притягнуто 10 посадових осіб і громадян, а саме: 

- за порушення правил пожежної безпеки у лісах – 2 особи, загальна сума штрафів 1020 грн; 

- за спалювання відходів – 2 особи, загальна сума штрафів – 1700 грн;

 - за випалювання сухої рослинності – 6 осіб, загальна сума штрафів - 1445 грн.

Тож, з наближенням весняного тепла Державна екологічна інспекція у Чернігівській області закликає громадян утриматися від випалювання сухої рослинності або її залишків та пам’ятати про правила пожежної безпеки!








ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці