Пожежи в екосистемах Чернігівщини за добу

За інформацією Управління ДСНС України у Чернігівській області упродовж минулої доби підрозділами ліквідовано 9 пожеж у природних екологічних системах, що сталися через необережне поводження громадян з вогнем.

Загоряння сухої рослинності та сміття на відкритих територіях загальною площею понад 27 га виникли біля сіл Курінь, Дорогинка, Блудше, Камка, Погреби, Нова Гребля, смт Любеч відповідно Бахмацького, Ічнянського, Козелецького, Корюківського та Ріпкинського районів, а також міст Новгород-Сіверський та Чернігів.

          У зв’язку з цим, Державна екологічна інспекція у Чернігівській області наголошує на заборонах випалювання сухої рослинності та її залишків, регламентованих Законом України «Про рослинний світ».

Звертаємо увагу, що за самовільне випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без відповідного дозволу або з порушенням умов такого дозволу, чи невжиття особою, яка одержала дозвіл на випалювання зазначеної рослинності або її залишків та опалого листя, заходів щодо своєчасного їх гасіння, громадяни повинні будуть сплатити штраф від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 до 340 гривень), а посадові особи - від 850 до 1190 гривень.

   За ті самі дії, але вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, до правопорушника застосують штрафні санкції розміром  від 340 до 680 гривень та 1190 до 1700 гривень – для посадових осіб відповідно.  

         До відома: в I кварталі 2020 року Державною екологічною інспекцією у Чернігівській області до відповідальності за самовільне випалювання сухої рослинності притягнуто 15 осіб, накладено штрафів на суму 4 420 гривень.

         

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці