На території урочища «Стара пристань» невідомі знищили зелені насадження

Як відомо, дерева – це основа ландшафту лісових зон, важлива складова багатьох природних екосистем. На жаль, реалії сьогодення диктують критичну статистику знищення зелених насаджень, коли від рук фізичних осіб страждають лісові масиви. Випадки незаконних рубок та пошкодження дерев частішають.

Шкода від таких дій сягає десятки, а то і сотні тисяч гривень. 

Так, в ході проведення заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства інспекторами при здійсненні огляду  території урочища «Стара пристань» та прибережної захисної смуги р.Десна, що знаходиться біля с. Кладьківка в адміністративних межах Куликівської селищної ради, виявлено факт знесення зелених насаджень – 28 пнів від зрізаних дерев різних порід.

Встановлено, що знесення дерев проведено без дозвільних документів, що є порушенням статті 69 Лісового кодексу України та статей 10,25 Закону України «Про рослинний світ».

Проведено розрахунки розміру шкоди, заподіяної внаслідок незаконної рубки дерев невстановленими особами, на загальну суму – 257 969, 84 гривень.

          Заяву про вчинення кримінального правопорушення направлено до Куликівського ВП ГУНП в Чернігівській області.




ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці