У Н-Сіверському виявлено порушення вимог природоохоронного законодавства

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області інформує про результати проведених заходів державного нагляду (контролю) по дотриманню вимог природоохоронного законодавства на території Н-Сіверського району.

Так, 21 травня в затоці р. Десна на території обєкту природно-заповідного фонду виявлено факт лову риби забороненими знаряддями – сітками зябровими. На порушника складено протокол за ст. 91 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Сітки у кількості 3 шт. разом із незаконно виловленою рибою вагою близько 1.5 кг вилучено. Розраховано суму збитків, завданих навколишньому природному середовищу на суму 1128 гривень. Матеріали направлено на розгляд до місцевого суду.

Цього ж дня на р. Десна поблизу с. Лісконоги виявлено порушення вимог «Сезону тиші» - пересування громадянина на човні з двигуном. На порушника складено адміністративний протокол за частиною 1 статті 87 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено штрафні санкції.

Тож, державні інспектори нагадують громадянам, що попри закінчення весняно-літньої заборони на лов водних біоресурсів на деяких водоймах області, «Сезон тиші» триває до 15 червня поточного року. За порушення вимог природоохоронного законодавства, зокрема, статті 39 Закону України «Про тваринний світ», передбачена адміністративна відповідальність в межах санкцій частини 1 статті 87 КУпАП.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці