5 червня – Всесвітній день охорони навколишнього середовища (День еколога)

Наша планета щодня відкриває для нас безліч можливостей, створює умови для існування та життєдіяльності. Природні ресурси задовольняють наші матеріальні потреби та забезпечують функціонування важливих екосистем.

Однак, власне природне відтворення часто не збігається з темпами людського використання. Відновлення родючості грунтів, деревної маси, кількості тварин часто приходить у супереч з дійсністю. Мова про те, що природа не встигає відновити свій ресурс після руйнівного втручання людини в навколишнє середовище. А відтак, природні скарби поступово зменшуються.

5 червня традиційно відзначається в країнах для привернення уваги мирової спільноти на проблеми в екології, заохочення громадськості до активних дій з охорони довкілля, усвідомлення відповідальності за використання природних ресурсів.

Це свято, що об’єднює однодумців і борців за збереження безцінних природних багатств. Свято фахівців, які своєю щоденною працею стоять на варті збереження та відновлення середовища, дбають про забезпечення права громадян на безпечне довкілля!

Тож, шановні екологи! Зичимо вам міцного здоровя, сил і наснаги! Не зупиняйтеся на досягнутому і завжди слідуйте найвищим стандартам в роботі! І нехай Ваші професійні зусилля будуть винагороджені повагою і довірою людей!

Плекаймо природну красу нашого рідного краю та бережемо її скарби!

З повагою, колектив Державної екологічної інспекції

у Чернігівській області

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці