Незаконна рубка дерев у Корюківському районі

Фахівцями Державної екологічної  інспекції  у Чернігівській області під час здійснення заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства на території Корюківського району виявлено випадки незаконних рубок дерев.

Встановлено, що знесення дерев проведено невідомими особами без дозвільних документів на території Будянської сільської ради на землях лісового фонду, що раніше перебували у постійному користуванні ПСГП «Промінь» ВАТ КФТП, однак, до цього часу не надані для користування та охорони постійним лісокористувачам.

73 дерева породи сосна звичайна різних категорій знищено у зимово-весняний період поточного року.  Деревина зрізана бензо (електро) пилками та вивезена з місць рубок у невідомому напрямку.

      Проведено розрахунки розмірів збитків, заподіяних внаслідок незаконних порубок, на суму 146428  гривень. Матеріали справи направлено до Корюківського ВП ГУНП в Чернігівській області з метою встановлення причетних осіб та притягнення їх до відповідальності.

До відома: у 2014 році факти незаконних рубок дерев в цих лісових насадженнях вже мали місце. Тоді сума збитків, становила понад 5 мільйонів гривень. І незважаючи на те, що були порушені кримінальні провадження, винних осіб правоохоронним органам так і не вдалося встановити. А збитки, завдані природі, так і не були відшкодовані.

Наразі санітарний стан лісових насаджень на цій території потребує проведення термінових заходів, спрямованих на його поліпшення. Натомість маємо масові незаконні рубки деревини через відсутність лісової охорони території. А Корюківською РДА не вжито жодних заходів, спрямованих на передачу лісів постійним лісокористувачам, земельні ділянки яких межують з відповідними насадженнями (ДП «Корюківське лісове господарство»). А отже, питання збереження рослинного світу цієї території залишається відкритим.




   

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці