Результати проведених заходів державного нагляду (контролю) в "Сезон тиші"

 Щороку з 1 квітня по 15 червня в області триває так званий «сезон тиші» - період, протягом якого забороняється проведення заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою. У лісах та на об’єктах благоустрою суворо забороняються будь-які заходи, що можуть спричинити шумові хвилі та занепокоїти тварин. 

Встановлені заборони  (пальби, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах), охороняють середовище існування, розмноження, міграції тварин. Особливо в період нересту риби, коли від навколишнього спокою залежить збільшення популяцій водних біоресурсів. І головний акцент тут в підтриманні рівноваги природних процесів і збереженні біорізноманіття.

Ось чому питання спокою тварин в цей період знаходиться на особливому контролі представників Державної екологічної інспекції у Чернігівській області. Інспектори проводять заходи державного нагляду (контролю) по дотриманню вимог природоохоронного законодавства, здійснюють заходи щодо охорони фауни і флори.

Так у період з 01.04.2020 по 15.06.2020 інспекторами виявлено 14 порушень вимог Закону України "Про тваринний світ".  До адміністративної відповідальності за частиною 1 статті 87 КУпАП притягнуто 14 громадян, накладено штрафів на загальну суму 7140 гривень, з яких 5100 гривень - сплачено порушниками добровільно. По іншим  - відкрито виконавче провадження.

До відома: відповідно до статті 308 КУпАП у разі несплати правопорушником штрафу у 15 денний строк, постанова про накладення штрафу надсилається для примусового виконання до органу державної виконавчої служби за місцем проживання порушника, роботи або за місцезнаходженням його майна в порядку, встановленому законом. У порядку примусового виконання постанови про стягнення штрафу за вчинення адміністративного правопорушення з правопорушника стягується подвійний розмір штрафу.

      

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці