Замість пакетів екоторба – як альтернатива поліетилену!

Сьогодні, у Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів фахівці Державної екологічної інспекції у Чернігівській області провели екоакцію «Скажи ні поліетилену!».

Мали чудову нагоду нагадати сьогодні містянам про важливість відмови від пластику і поліетилену, поінформувати про шкідливі чинники їх використання, закликати громадян перейти на екоторбини.

Всесвіт потерпає від забруднення навколишнього природного середовища поліетиленом. Пакетики, пластикові упаковки, кульочки зберігаються десятиліттями і все більше накопичуються у природі. Спалювання пластику призводить до виділення у повітря шкідливих речовин, страждають органи дихання. Тож, вкрай важливо розуміти небезпеки пластикового матеріалу і робити кроки на зустріч багаторазового використання  торбинок з натуральних матеріалів або полімерів, що швидко розкладаються під дією природних ферментів.

До того ж такі екоторбини і служать набагато довше, і здатні витримувати велику вагу. А модні тенденції пошиву і кольорові нариси чи візерунки вирізняють їх серед маси інших товарів.

Цьогоріч нашу акцію підтримала мережа супермаркетів «Сільпо». Тут екоторбини можна придбати на будь-який смак. На касах покупцям пропонують придбати бумажні пакети. Заміна звичайних поліетиленових пакетів на біорозкладні тут ведеться вже не один рік. Керівництво переймається проблемами довкілля і робить все можливе аби звести до мінімуму використання небезпечних поліетиленових матеріалів.

Сподіваємось, що наша робота не залишила байдужими людей. Віримо, що з часом ідейних прихильників відмови від небезпечного і шкідливого поліетилену буде в рази більше і природа не потерпатиме від нищівного впливу і засмічення поліетиленом! А надмірне споживання людьми одноразових пластикових виробів залишиться у минулому!





   

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці