Вітання з нагоди Дня працівника природно-заповідної справи!

7 липня – День працівника природно-заповідної справи! Запроваджений Указом Президента України № 629/2009 від 18 серпня 2009 року за ініціативи Міністерства охорони навколишнього природного середовища України.

Збереження та відновлення біологічного і ландшафтного різноманіття, розвиток територій та об’єктів природно-заповідного фонду України мають неабияке значення для загального функціонування природних екосистем.

Природні комплекси та об'єкти мають особливу природоохоронну, наукову, естетичну, рекреаційну цінності та виділені з метою збереження природної різноманітності ландшафтів, генофонду тваринного і рослинного світу, підтримання загального екологічного балансу.

На сьогодні у Чернігівській області налічується 674 обєкти природно-заповідного фонду площею 262,585 га, що становить 7,87 % від загальної площі. Працівники природно-заповідної справи щодня забезпечують підтримання унікальних природних територій,  дбають про чистоту довкілля аби зберегти природні скарби і показати їх світові. В пріоритеті їх роботи – любов до навколишнього світу і збереження національних багатств українського народу.

Тож, вітаємо колег з прийдешнім професійним святом і зичимо сил і наснаги для того, щоб зберегти прекрасні куточки нашої природи і передати прийдешньому поколінню заповідну красу!

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці