Порушення порядку збуту об’єктів тваринного світу тягне за собою штраф

25 лютого 2020 року представниками Державної екологічної інспекції у Чернігівській області на Центральному ринку міста Чернігова складено протокол про адміністративне правопорушення за ч.1 ст. 881 Кодексу України про адміністративні правопорушення на чоловіка, який збував об’єкти тваринного світу з порушенням вимог природоохоронного законодавства, – без дозвільної документації.

Зокрема, на прохання інспектора показати документи, що підтверджують законність придбання свіжої риби (линів, щуки, лящів, судаків), продавець  зробити цього не зміг. Натомість, підтвердив, що здійснював продаж без документів.

Матеріали про розгляд адміністративної справи будуть направлені до Новозаводського районного суду для вирішення справи по суті. Водні біоресурси вагою 62 кг у чоловіка вилучено та оформлено згідно чинного законодавства.

До відома: порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу тягне за собою накладення штрафу від 510 до 1700 гривень з конфіскацією об’єктів тваринного світу чи без такої (ч.1 ст.881 КУпАП).

Також інформуємо, що у порядку загального використання об'єктів тваринного світу громадянам, у випадках, передбачених законодавством, дозволяється безоплатне любительське і спортивне рибальство для особистого споживання (без права реалізації) у визначених відповідно до законодавства водних об'єктах загального користування у межах встановлених законодавством обсягів безоплатного вилову і за умови додержання встановлених правил рибальства і водокористування.








ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці