Позов на майже півмільйона гривень в інтересах Державної екологічної інспекції у Чернігівській області задоволено

Більше року судового процесу і маємо чергову перемогу: Північний апеляційний господарський суд постановив - залишити  без змін рішення Господарського суду Чернігівської області від 22.12.2020 щодо стягнення з Ріпкинського районного дочірнього агролісогосподарського спеціалізованого підприємства «Ріпкирайагролісгосп» шкоди, завданої навколишньому природному середовищу, на суму більше 450 тисяч гривень.

 

До відома: у травні місяці 2020 року Державною екологічною інспекцією у Чернігівській області проведено перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства на території Ріпкинського району Чернігівської області, в ході якої виявлено незаконні рубки дерев різних порід на землях Смолигівського старостинського округу Любецької ОТГ, території підвідомчій ДП «Ріпкирайагролісгосп».

 

За фактами виявлених порушень, Інспекцією розраховано шкоду, заподіяну навколишньому природному середовищу, на суму – 450 726, 52 гривень. Матеріали справи скеровано до органів прокуратури для вчинення процесуальних дій та представлення інтересів держави у суді.  Наразі позовні вимоги в інтересах Держекоінспекції області задоволено повністю.

 

Тепер порушники природоохоронного законодавства  відповідатимуть перед Законом і відшкодують  втрати, яких було завдано довкіллю.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці