Чернігівщина: стартував Всеукраїнський дитячий екологічний форум «Діти за довкілля: майбутнє обираємо ми!»

«Діти за довкілля: майбутнє обираємо ми!» під такою назвою розпочався сьогодні в місті дводенний Всеукраїнський дитячий екологічний форум, що проходитиме на території агробіостанції Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді та науково-навчальної станції Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка.

Валентина Дзюба, перший заступник начальника Державної екологічної інспекції у Чернігівській області, серед числа запрошених. Відкриваючи захід зазначила: «Сьогодні в центрі нашої уваги – утвердження екологічних цінностей, гуманне ставлення до навколишнього природного середовища, творчість задля збереження і примноження природних ресурсів. І мені вкрай імпонує, що активними учасниками нашого зібрання є саме діти, адже за ними майбутнє і їм творити екологічну історію нашого краю».

Мета ініціативи: сформувати новий рівень екологічної відповідальності, розширити систему цінностей, екологічну культуру мислення, гармонізувати взаємовідносини людини з природою.

У програмі першого дня: тематична зустріч «Молодіжний кліматичний центр», нагородження учасників Молодіжної інноваційної програми «Молодь та зміна клімату», майстер-класи «Медовий», «Бал квітів», «Виготовлення натуральної косметики - це просто», «Троянди», «Цикл життя речей», «Ляльки мотанки», «Йога: духовна та природна єдність», екскурсійна програма  та ін.

Основні меседжи для обговорення:

- посилення співпраці в галузі сталого розвитку між провідними громадськими природоохоронними та молодіжними організаціями;

-        поширення досвіду та застосування найкращих світових практик у галузі екологічної освіти;

-        створення електронних підручників, спеціалізованих порталів з екологічної освіти;

-        розширення еколого-туристичної та краєзнавчої роботи, вело- та зеленого туризму;

-  впровадження заходів ощадливого використання енергоресурсів у будівлях бюджетних установ та популяризації ощадливого використання енергоресурсів населення в побуті;

-        забезпечення підтримки громад та степовому ландшафті;

-        тощо.





   

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці