Розглянуто проблемні питання на засіданні постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, екології, природокористування та земельних відносин

15 липня відбулося засіданні постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, екології, природокористування та земельних відносин, під головуванням Віктора Кияновського, участь в якому взяли начальник Держекоінспекції у Чернігівській області Сергій Жук та заступник начальника Віктор Стефківський.

Значну увагу було приділено розгляду планового питання про стан дотримання природоохоронного, земельного та водного законодавства в частині використання земель водного фонду. Про що керівник Державної екологічної інспекції у Чернігівській області Сергій Жук повідомив, що за І півріччя цього року співробітниками відомства було проведено 41 перевірку щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства в частині використання нормативної прибережної захисної смуги водних об'єктів на території області. Повідомив, що нагальною проблемою у випадку розорювання прибережних смуг є відсутність розробленої технічної документації, якою забезпечується визначення природоохоронної території з режимом обмеженої господарської діяльності.

Під час аналізу стану виконання рішення обласної ради від 18 червня 2013 року «Про встановлення збору за заготівлю другорядних лісових матеріалів, здійснення побічних лісових користувань та використання корисних властивостей лісів» було акцентовано увагу на посиленні контролю у сфері охорони, збереження, раціонального, невиснажливого використання лісових ресурсів. Також члени комісії обговорили проблему наповнення місцевих бюджетів від здійснення спеціального використання лісових ресурсів при заготівлі другорядних лісових матеріалів, здійсненні побічних лісових користувань та використанні корисних властивостей лісів.

Питання підняті на засіданні стосувалися надання дозволів на розроблення технічної документації із землеустрою. Зокрема комісією було розглянуто питання про надання Чернігівському районному дочірньому агролісогосподарському спеціалізованому підприємству «Чернігіврайагролісгосп» згоди на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) за межами смт.Михайло-Коцюбинське, с.Халявин, с.Іванівка, с.Хмельниця та с.Киїнка Чернігівського району.

За результатами розгляду вищезазначених питань порядку денного на розгляд чергового засідання сесії обласної ради буде винесено близько 10 проєктів рішень.



 

                                                                                         За матеріалами Чернігівської обласної ради

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці