В Городнянському та Чернігівському районах виявлено рибаків-порушників

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області інформує про порушення Правил любительського і спортивного рибальства на території Городнянського та Чернігівського районів Чернігівської області, виявлені 19-25 липня 2021 року під час проведення заходів державного нагляду (контролю) по дотриманню вимог природоохоронного законодавства.

На минулому тижні інспекторами Держекоінспекції на водоймі Городнянської громади викрито грубе порушення правил рибальства на озері поблизу м. Городня – місцевий житель виловив за допомогою 4 сіток рибу цінних порід: лин (8 шт.), карась сріблястий (3 шт.), плітка (1 шт.).  Сума збитків, завданих рибному господарству України, становить 1 088 грн. Адміністративні матеріали по розгляду справи направлені до Городнянського районного суду для винесення рішення про притягнення порушника до адміністративної відповідальності.

Крім того, 20-23 липня на території Чернігівського району виявлено  5 порушень Правил любительського і спортивного рибальства. Згідно частини третьої статті 85 КУпАП порушників притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу на суму 493 грн. Також виявлено та вилучено 3 заборонені знаряддя лову риби – сітки зяброві загальною довжиною 200 м., в яких знаходилася свіжовиловлена риба. Сітки вилучені у встановленому порядку, а риба, у відповідності до ст. 63 Закону України «Про тваринний світ» - випущена у природне середовище.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці