Природні екосистеми горять через людську недбалість

 

За інформацією Головного управління ДСНС України у Чернігівській області днями вогнеборці ліквідували 21 пожежу у природних екологічних системах.  Основною причиною займань послужила необережність громадян у поводженні з вогнем.

Загальна площа, пройдена вогнем у природних екосистемах склала майже 28 га. Внаслідок спалювання сухої рослинності та її залишків сталося 3 пожежі в житловому секторі.

У зв’язку з цим, Державна екологічна інспекція в області вкотре звертається до громадян з проханням бути обачними у поводженні з вогнем, дотримуватися протипожежної безпеки, перебуваючи у лісових масивах, біля торфовищ, в зонах відпочинку.

Нагадуємо, що відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення: випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, карається штрафом  від 3060 до 6120 гривень.  

Тож дотримуйтесь правил безпечного поводження з вогнем, знаходячись вдома чи перебуваючи на природі. Пам'ятайте, що суха рослинність горить дуже швидко, особливо у вітряну та спекотну погоду!

   

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці