Чернігівщина: перевірено якість пального на АЗС

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області інформує, що на АЗС області тривають перевірки якості пального. Відбір проб автомобільних бензинів та дизельного палива проводиться в рамках ринкового нагляду та у відповідності до секторального плану на 2021 рік.

Днями спеціалісти сектору державного ринкового нагляду перевірили автозаправну станцію ТОВ «ЛЕРСЕН ЛТД», що знаходиться у місті Чернігові та відібрали проби автомобільних бензинів та дизельного палива на відповідність вимогам Технічного регламенту щодо вимог автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив.

Лабораторні дослідження 4 видів продукції були направлені до акредитованої лабораторії ТОВ «Інспекторат Україна», за результатами висновків якої буде встановлено якість продукції. Раніше фахівці Інспекції могли проводити лише документальні перевірки підприємств, контролюючи наявність паспортів якості пального, документів на присадки та їх відповідність технічному регламенту.

Зауважимо, що представники Державної екологічної інспекції у Чернігівській області й надалі проводитимуть відбори проб продукції, що реалізується на автозаправних станціях. Це дозволить підвищити ефективність ринкового нагляду. Окрім того, лабораторні дослідження якісних характеристик пального убезпечать споживачів від неякісного товару на ринку палива, а довкілля – від викидів забруднюючих речовин.





ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці