Виявлено неякісне пальне, що реалізується на АЗС міста

Днями спеціалістами сектору державного ринкового нагляду перевірено автозаправну станцію ТОВ «ЛЕРСЕН ЛТД», що знаходиться у місті Чернігові по вул. Івана Мазепи, 54А, де відібрано проби автомобільних бензинів та дизельного палива на відповідність вимогам Технічного регламенту щодо вимог автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив.   

За результатами лабораторної експертизи, проведеної ТОВ «Інспекторат Україна», виявлено невідповідність вимогам Технічного регламенту автомобільних бензинів А-92-Євро5-Е5 та А-95-Євро5-Е5 за такими показниками:

-         детонаційна стійкість

-         обємна частка бензолу;

-         масова частка кисню;

-         обємна частка кисневмісних сполук.

 

У звязку з неякістю автомобільних бензинів А-92-Євро5-Е5 та А-95-Євро5-Е5 та становленням загрози для споживачів, по цим видам палива винесено рішення про заборону їх реалізації на ринку, вилучення з обігу та відкликання.

 

Державною екологічною інспекцією у Чернігівській області й надалі проводитимуться заходи державного ринкового нагляду, що супроводжуватимуться відборами зразків пального. Це дасть можливість виявити реалізацію неякісної продукції на АЗС області. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці