Браконьєрське полювання на Лося європейського: тварина загинула, мисливець помер


23 жовтня 2021 року в ході проведення заходів державного нагляду (контролю) за станом охорони та використання тваринного світу та біоресурсів на території Чернігівського та Ніжинського районів області, працівниками Державної екологічної інспекції у Чернігівській області спільно з представниками мисливсько-рибальського підприємства ЧОО УТМР отримано оперативну інформацію про незаконне добування на території мисливських угідь Куликівського відділення МРП ЧОО УТМР дикої тварини – Лося європейського – виду, занесеного до Червоної книги України. Рейдовою бригадою невідкладно здійснено виїзд на місце події.

Встановлено, що бригада мисливців під супроводом єгеря мисливсько-рибальського підприємства під час ліцензійного полювання на території Ніжинського району поранили молодого самця Лося європейського. Тварина, тікаючи від переслідування, перейшла в мисливські угіддя Куликівського відділення МРП ЧОО УТМР, де, на жаль, померла через нанесені поранення. Зловмисники, які йшли по сліду пораненої тварини, дуже швидко її знайшли, і не зважаючи, що знаходяться на території мисливських угідь іншого користувача, почали освіжувати  тушу вбитої тварини. За цією справою їх і застали працівники єгерської служби Куликівського відділення МРП ЧОО УТМР. Однак, єгерям не вдалося втримати на місці групу озброєних порушників, які просто втекли з місця події, проте вдалося зафіксувати всіх фігурантів на відео.

На місце події було викликано слідчо-оперативну групу поліції для проведення невідкладних слідчих дій. За допомогою знятого єгерською службою відео, вдалося ідентифікувати причетних до події осіб. Збитки, завдані за незаконне добування Червонокнижної тварини склали 130000 гривень.

Наразі Інспекцією готуються матеріали та заява про злочин по даному факту для подачі до правоохоронних органів для здійснення об’єктивного розслідування та з’ясування всіх обставин події. В ході фіксації порушення стало відомо, що порушник, який нібито здійснив фатальний постріл по лосю, помер під час спроби втекти. Тривають слідчі дії.

Як бачимо, наслідки незаконного полювання можуть бути трагічними не лише для тварин… Тож, Державна екологічна інспекція у Чернігівській області вкотре закликає громадян бути свідомими та не порушувати вимог природоохоронного законодавства!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці