Громадські інспектори

УСТАНОВЧІ ДОКУМЕНТИ

Наказ Міністерства екології та природних ресурсів України від 27.02.2002 №88 "Про затвердження Положення про громадських інспекторів з охорони довкілля"

Наказ Державної екологічної інспекції України від 08.11.2012 № 215 "Про затвердження Інструкції з організації оформлення посвідчень громадських інспекторів з охорони довкілля"

Витяг з Інструкції з організації оформлення посвідчень громадських інспекторів з охорони довкілля

2. Вимоги до претендентів

2.1. Претендент повинен мати середню або вищу освіту (бакалавр, спеціаліст, магістр), яку він здобув в акредитованих навчальних закладах, або освіту, яка здобута в навчальному закладі іноземної держави, та довідку про визнання іноземного документа про освіту.

2.2. Претендент повинен мати досвід громадської чи іншої діяльності у сфері охорони довкілля або суміжних сферах не менше двох років.

2.3. Претендент має опанувати основи екології та природоохоронного законодавства.

2.4. Претендент має підтвердити свій досвід шляхом проведення перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства, як кандидат-стажист, під керівництвом та наглядом державного інспектора протягом п’яти робочих днів.

3. Порядок надання та розгляду документів

3.1. Для допущення до співбесіди претендент надає органу Держекоінспекції (в одному примірнику) такі документи:

подання від громадської організації природоохоронного спрямування або державного інспектора за формою наведеною у додатку 1;

картку погодження на виконання обов'язків громадського інспектора за встановленою формою згідно наказу Міністерства екології та природних ресурсів України від 27.02.2002 № 88 «Про затвердження Положення про громадських інспекторів з охорони довкілля»;

копію атестата чи диплома про освіту;

копію довідки про визнання іноземного документа про освіту, завірену в установленому порядку (за наявністю);

особисту картку громадського інспектора за формою наведеною у додатку 2;

дві фотокартки розміром 3х4.



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці